1. Hoe moet ik me aanmelden?
2. Hoe werkt online coaching?
3. Welke resultaten kun je verwachten?
4. Voor wie is HealthCoach geschikt?
5. Ben ik verplicht langs te komen in één van de klinieken?
6. Ben ik verplicht een weegschaal aan te schaffen?
7. Ben ik verplicht het eiwitdieet te volgen?
8. Hoe vaak moet ik langskomen?
9. Wat is het nut van een koolhydraatarm- en eiwitrijk dieet?
10. Mag ik een dieet volgen als ik borstvoeding geef?

----------------------------------------------------------------------

1. Hoe moet ik me aanmelden?

Wanneer je helemaal achter je eigen keuze staat om gewicht te verliezen, helpen wij je hier graag bij door middel van online dieetadvies. Via de home pagina kun je je aanmelden. Als je het contactformulier invult, zullen wij naar aanleiding van dit bericht zo snel mogelijk contact opnemen om je over de verdere procedure te informeren. Het is hierbij gemakkelijk een telefoonnummer achter te laten.
We kunnen je dan bellen om  je verdere uitleg te geven over de procedure. Na het maken van een afspraak proberen we alles zo goed mogelijk aan passen naar jouw wensen.

Terug naar de veel gestelde vragen


2. Hoe werkt online coaching?

Als eerste is er een intakegesprek, waarbij jouw huidige medische situatie wordt besproken. Hierna zult je begeleidt worden door middel van de online weegschaal. Deze weegschaal maakt contact met je draadloze internetverbinding en stuurt jouw meetresultaten online naar je eigen account. Je kunt jezelf gewoon thuis wegen. Doordat je gegevens naar jouw account worden gestuurd, zie jij én de diëtist in één oogopslag wat jouw huidige gewicht, BMI, vetpercentage en spiermassa is.
De combinatie van het in beeld hebben van je eet- en beweegpatroon met jouw meetresultaten van de online weegschaal is uniek. Alleen met deze combinatie is het mogelijk om je een uiterst persoonlijk en compleet advies te geven, zoals een fysiek consult bij de diëtist

Daarnaast zul je wekelijks e-mails vol met nuttige informatie van ons ontvangen. Hiermee volg je een compleet e-learning programma. Aan het einde van het programma zul je inzicht hebben in je eigen eet- en beweegpatroon en je psyche. Wat zijn voor jou de valkuilen, wanneer is het moeilijk een dieet vol te houden enz. en hoe kun je meer beweging in je dagelijks leven inplannen en dit ook volhouden en hoe werkt je stofwisseling allemaal onderwerpen die aan bod komen. HealthCoach zal je hierbij intensief begeleiden.

Terug naar de veel gestelde vragen


3. Welke resultaten kun je verwachten?

Een belangrijke factor die je veel hulp kan bieden bij een dieetprogramma is persoonlijke begeleiding. Daarom zullen wij je deze zoveel mogelijk geven.
Niet alleen onze begeleiding is belangrijk. Jouw eigen motivatie en discipline is misschien nog wel belangrijk. Uiteindelijk ben jij degene die de resultaten moet boeken.  Natuurlijk helpen wij wel om die motivatie en discipline samen met je vast te blijven houden

 Je krijgt begeleiding van diëtisten die zowel met het eiwitdieet
werken als voedingsadvies geven volgens de reguliere methode.
Wij werken veel met het Hippro-dieet, omdat onze klanten daar hele
goede resultaten mee boeken (5-10 kilo per maand) en ook sneller hun kilo's kwijt zijn. Daarna geven we voedingsbegeleiding volgens de reguliere methode
We zullen je tijdens het (telefonische of persoonlijke) intake gesprek hier uitgebreid verder over informeren. Op welke manier je wilt gaan afvallen is vervolgens je eigen keuze.

Terug naar de veel gestelde vragen


4. Voor wie is HealthCoach geschikt?

Online coaching is geschikt voor alle mensen die willen afvallen van 5 tot 50 kilo. Als je bijvoorbeeld geen tijd hebben om elke week langs te komen bij een van de klinieken. Of omdat je gewoon liever thuis achter de pc, in je vertrouwde omgeving bezig bent met jouw dieet. HealthCoach Janneke is ook gespecialiseerd in diabetes type 2.

Terug naar de veel gestelde vragen


5. Ben ik verplicht langs te komen in één van de klinieken?

Je bent niet verplicht langs te komen in een van de klinieken. Wil je in aanmerking komen voor vergoeding door je verzekering, dan zal het intake gesprek face-to-face moeten zijn in één van onze klinieken (zie ook wat kost het?). Dit zal ongeveer 60 minuten duren. De overige consulten, van ongeveer 15 minuten per keer kunnen telefonisch of via de mail gevolgd worden. Mocht je behoefte hebben om vaker langs te komen in een van de klinieken, dan is dit mogelijk  

Terug naar de veel gestelde vragen


6. Ben ik verplicht om een weegschaal aan te schaffen?

Als we je alleen op afstand coachen zullen we je aanraden een internetweegschaal aan te schaffen. Dit is overigens niet verplicht. Door de internetweegschaal kunnen wij je beter advies gegeven omdat we inzicht hebben in hoe je afvalt. Dus niet alleen maar vocht/spieren maar juist je spiermassa. Je hebt zelf doormiddel van deze weegschaal natuurlijk ook hier veel meer inzicht in. De online weegschaal kun je als je bij ons in de klinieken op consult komt huren, anders kun je deze aanschaffen voor 129,95. Er kunnen meerdere personen gebruik maken van de weegschaal en een account bij ons aanmaken. Onze ervaring is dat mensen via online coaching zeer gemotiveerd zijn omdat je je resultaten heel goed in de gaten kunt houden in mooie grafieken. Dit maakt wegen ook weer leuk.

Terug naar de veel gestelde vragen


7. Ben ik verplicht het eiwitdieet te volgen?

Je bent niet verplicht het eiwitdieet te volgen. Met het eiwitdieet kun je snel en gezond afvallen zonder dat je daarbij honger hoeft te lijden. Het eiwitdieet werkt op basis van eiwitrijke maaltijden en complete weekpakketten die je gemakkelijk in je dagelijks leven in kunt passen. Als je dit dieet niet wilt volgen kun je bij HealthCoach ook een ander ‘klassiek’ dieet volgen

Terug naar de veel gestelde vragen


8. Hoe vaak moet ik langskomen?

Je kunt zelf bepalen hoe vaak je langs wilt komen. Je kunt er voor kiezen om nooit langs te komen, 1 keer of meerdere keren. Wanneer je het eerste consult langskomt bij een van de klinieken kom je in aanmerking voor vergoeding van de consulten. Wanneer je geen enkele keer langskomt worden de consulten niet vergoed door je verzekering. (zie: wat kost het?) Na het eerste consult kun je kiezen om de volgende consulten telefonisch of per email te volgen. Je kunt er ook voor kiezen om langs te komen in een van de klinieken. Hoe vaak je langs wilt komen, of een consult telefonisch of per email wilt volgen is aan jou.

Terug naar de veel gestelde vragen


9. Wat is het nut van een koolhydraatarm- en eiwitrijk dieet?

Koolhydraten zijn suikers. Ook wel glucose genoemd. De belangrijkste rol van deze suikers in het lichaam, is om de cellen energie te leveren in de vorm van glucose. Zonder glucose kunnen cellen hun functies niet meer uitvoeren en zullen ze dood gaan.
Daarnaast levert glucose ook de energie aan de hersenen en rode bloedcellen, en is dus noodzakelijk in het lichaam.
Wanneer je koolhydraten eet, worden deze in het lichaam afgebroken tot glucose en komen ze je bloedbaan in. Het bloedglucose zal dus stijgen. Wanneer je te veel koolhydraten binnen krijgt, en je bloedglucose te hoog wordt, zorgt het hormoon insuline ervoor dat het teveel aan glucose opgeslagen wordt in de lever in de vorm van glycogeen.
Wanneer je een tijdje niks hebt gegeten, zal je bloedglucose dalen. Dit is een teken voor het hormoon glucagon om de opgeslagen glucose in de vorm van glycogeen weer af te breken en de glucose weer uit te scheiden in het bloed. Door middel van deze hormonen probeert het lichaam een zo constant mogelijke bloedglucose te behouden.
Maar wanneer je te veel koolhydraten eet, zal het overtollige glucose omgezet worden in vet en opgeslagen worden in de vetcellen. Dit komt omdat in de lever de maximale hoeveelheid glucose al is opgeslagen in de vorm van glycogeen.
Het nadeel van de vet opslag is dat er geen maximum bestaat. De lever kan dus kilo’s vet blijven opslaan. Wanneer je dus elke keer te veel koolhydraten eet, zal het lichaam het te veel aan glucose blijven omzetten in vet en opgeslagen worden
Eiwitten daarentegen worden bijna niet als energie leverancier gebruikt. Dit komt omdat eiwitten andere belangrijke functies in het lichaam heeft, zoals het dienen als hormonen, enzymen, afweerstoffen, bouwstenen voor het lichaam en het transporteren van voedingsstoffen

In een koolhydraatarm dieet (het woord zegt het al) eet je weinig koolhydraten.
Je cellen zouden op deze manier dus weinig energie krijgen uit glucose en dood gaan.
Om je lichaamscellen toch nog van energie te voorzien, zal het lichaam vetcellen afbreken tot glucose. Net zoals glucose omgezet kan worden in vetcellen bij een te grote inname van glucose, kunnen vetcellen ook worden omgezet in glucose bij een te lage inname hiervan. Bij een koolhydraatarm dieet verbrand jouw lichaam dus vele vetten en dit is wat we willen. Een eiwitrijk dieet staat daar tegenover. Zoals eerder gezegd worden eiwitten bijna niet als energie gebruikt en worden ze dus ook bijna nooit opgeslagen in de vorm van vetten. Een ander voordeel van eiwitten is dat ze een erg vol gevoel geven. Het koolhydraatarme- en eiwitrijke dieet is dus goed vol te houden, omdat je geen honger hoeft te lijden en toch vetten zult verbranden. 

Terug naar de veel gestelde vragen


10. Mag ik een dieet volgen als ik borstvoeding geef?

Je kunt nog geen dieet volgen als je bortsvoeding geeft. Meer dan
een pond per week afvallen, betekent dat de afvalstoffen uit het lichaamsvet
van de moeder via de moedermelk bij de baby terechtkomen. Als je
borstvoeding geeft moet je wel nadenken over wat je eet, maar niet zozeer
met het doel kilo's kwijt te raken. Je hebt dan een volledige voeding nodig
volgends de aanbevelingen van het Voedingscentrum.
Via deze link kom je bij de basisvoeding die je nodig hebt: http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-gezondheid/zwangerschap-en-kind/borstvoeding/voeding-van-de-moeder.aspx?highlight=voeding+bij+borstvoeding

Terug naar de veel gestelde vragen

© HealthCoach Janneke Koeman  |  Veel gestelde vragen
info@healthcoach.nl